zondag 28 juli 2013

Worstenbroodjes




Worstenbroodjes

Voor dit recept gebruik ik hetzelfde deeg als voor de batbots. 10 minuten deeg is gewoon super fijn en kan bijna niet mislukken. In het recept wordt er uitgegaan van glazen. Ik zou een glas aanhouden van ongeveer 150 ml. Ik denk dat je dan ongeveer 20 worstenbroodjes maakt. Om een idee te krijgen van de hoeveelheid, met een glas van 200 ml kun je 2 plaatpizza's maken. Een grote hoeveelheid dus!


Ingrediƫnten:

- Meel
- Zout
- Droge gist
- Water
- Olie
- Gehakt
- Kruiden ( peper, zafraan en andere kruiden naar wens )
- Fijngesneden en gebakken ui
- Koriander en peterselie naar wens
- Nido melkpoeder



Bereidingswijze:

1. Je snijdt de uien en bakt ze in olie. Eventueel breng je de ui op smaak met een beetje zout en kruiden.

2. Je brengt het gehakt op smaak door de uien toe te voegen. Tevens kruid je het gehakt en voeg je koriander en/of peterselie toe.

3. Zet je gehakt in de koelkast apart

4. Je gaat aan de slag met je deeg. Het deeg kent 2 fases ik zal ze hieronder zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen:

Fase 1 van het 10 minuten deeg

2
kopjes meel
2 kopjes lauw water
1 of 1,5 eetlepel droge gist
theelepel zout
2 eetlepels nido melkpoeder

Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan.

Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom


3 kopjes meel
1/2 kopje olie



Nadat je er een soepel deeg van hebt gekneed maak je kleine bolletjes. Deze laat je even rusten. Elk bolletje kneedje plat en je plaatst het gehakt in het midden. De zijkanten vouw je ongeveer 1 tot 2 cm naar het midden. Je rolt het worstenbroodje van beneden naar boven. Je besmeert het worstenbroodje met eigeel. Zorg ervoor dat je het broodje met de naad naar beneden op je bakplaat legt. Je bakt de worstenbroodjes af in de oven op ongeveer 180-200 graden.

Ik hoop binnenkort een filmpje te plaatsen waar ik kan laten zien hoe je de worstenbroodjes maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten