Walnoten griesmeelcake
Dit is een Marokkaanse klassieker. Deze cake vindt ik al lekker sinds klein af aan! Dit is ook een cake die makkelijk kan mislukken. Ik heb het volgende recept van internet. (Ik denk ooit van Marokko.nl geplukt) Het recept heb ik hier en daar aangepast aan mijn wensen. Zoals bij al mijn recepteren, probeer het uit en pas het aan, aan jouw wensen! Enjoy.
Ingrediënten:
- 2 glazen grof gemalen walnoten
- 1 glas grof gemalen ontvelde amandelen
- 2 glazen vanille vla
- 1 glas olie
- 1 eetlepel rozenwater ( mazha )
- 2 vanille suiker
- 2 bakpoeder
- 6 eieren
- theelepel kaneel
- 2 glazen fijne griesmeel. ( smid )
- Als topping: abrikozenjam, gemalen noten of amandelschaafsel.
Bereidingswijze:
In het theeglas dat ik gebruik voor deze cake kan een hoeveelheid van 200 ml. Mix eerst de eieren en suiker goed samen. Voeg vanillesuiker, bakpoeder en rozenwater toe. Mix dit weer goed door elkaar en voeg dan de griesmeel toe terwijl je mixer op een lage stand staat. Voeg je vanille vla toe en mix dit kort. Hierna spatel je, je noten door het mengsel. Met bovenstaande hoeveelheden maak je een redelijk grote cake. De cake was in 45 min gaar op 150 graden. Pas de temperatuur aan op jouw oven.
Topping:
Smelt abrikozenjam in een pannetje met 1 a 2 lepels rozenwater. Pureer de jam zodat het een glad mengsel word. Doe een laagje op de cake en bestrooi met gemalen noten of amandelschaafsel.
salam kan je een tekening plaatsen van de vanille vla?
BeantwoordenVerwijderenaub