1. Muesli repen
- 130 gram havervlokken
- 90 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad)
- 75 gram ontpitte dadels
- 2 theelepels geraspte schil van een citroen.
- 1 eetlepel kaneel
- 70 gram honing
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels olie
- 70% pure chocolade
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie.
- Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie en het water erbij.
- Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
- Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover.
- Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte. Is jouw schaal groter en wordt je plak dunner? Dan vul je gewoon maar bijvoorbeeld 2/3 van het blik, de massa blijft keurig op z’n plek zul je zien.
- Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.
- Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.
- Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.
Dit recept heb ik van:
http://www.chickslovefood.com/?p=14118
Ik heb het recept iets aangepast door wat meer noten toe te voegen en door de repen te decoreren met chocolade. Voel je vrij om het recept aan te passen aan jouw wensen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten