Chocolade aardbeien
Dit 'recept' is natuurlijk heel simpel. Chocolade aardbeien zijn heel makkelijk te maken. Iedereen vindt ze lekker en meestal zijn ze snel op. Zorg voor goede chocolade. Ik heb de chocolade repen van de Lidl ontdekt. Geen dure AH repen meer voor mij! Smelt de chocolade au bain marie en zorg dat de aardbeien goed droog zijn. Doop de aardbeien in de gesmolten chocolade en leg ze op bakpapier. Ik doe ze in de koelkast omdat de chocola hierdoor sneller hard wordt. Doe wat gesmolten chocola in een boterhamzakje en snij het puntje eraf. Door zigzag bewegingen te maken krijg je het bovenstaande effect.
Chocoladebakje
Dit idee heb ik gejat van cake boss. Met Valentijnsdag maken zij chocoladebakjes met aardbeien erin. Natuurlijk zien die van cake boss er veel leuker uit maar het idee is leuk. Ik heb een plastic aardbeienbakje gewassen en goed droog gemaakt. De gaatjes onderin heb ik dicht gemaakt door er aan de buitenkant plakband op te plakken. Het is heel simpel doe een paar lagen gesmolten chocolade in het bakje en zorg dat het goed verdeeld wordt door het bakje heen en weer te bewegen. Als de eerste laag chocolade erin zit kun je het bakje even in de vriezer doen. Ik heb zelf 2 dikke lagen gebruikt. Nadat de chocolade hard was geworden kon ik het bakje er voorzichtig uit halen. Met witte chocolade in een boterham zakje heb ik de versiering aangebracht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten