Vanille en chocolade cake. |
Met blauwe kleurstof voor een baby feestje. |
Vanillecake
Dit recept heb ik ooit online gevonden en zelf aangepast. Ik was op zoek naar een lekker cake recept wat ik nog niet eerder geproefd had. Het is nu een van mijn favoriete cakes. Dit recept is geschikt voor een kleine ronde bakblik.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 150 ml vanille vla
- 200 ml olie
- 250 gram bloem
- 200 gram suiker ( ik gebruik 200 gram omdat ik er vla in doe en chocolade boven op, voor een wat zoetere cake kun je ook 250 gram suiker gebruiken. )
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 vanille stokje
- als optie: witte chocolade om de cake mee te versieren.
- Kleurstof van Wilson voor de marmer versiering. Je kunt ook donkere chocolade gebruiken.
Mijn vaste werkwijze voor cakes is eerst de eieren en suiker mixen. Daarna voeg ik de olie, vanillesuiker bakpoeder en het vanille stokje toe. Je zet je mixer op een lagere stand en voegt de bloem toe. Ik zeef mijn bloem zodat ik een lekkere luchtige cake krijg. Ik bak de cake op 140 graden en hij gaat 35 min de oven in. Mijn oven is snel te heet dus daarom zet ik hem liever wat lager en laat ik de cake er iets langer in. Probeer zelf in te schatten wat de beste temperatuur is voor jouw oven.
Chocoladecake
Het volgende recept is van OumYassine. Dit heerlijke recept had zeker geen aanpassingen nodig. Deze chocolade cake is luchtig en lichter dan de meeste chocolade cakes.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 200 ml olie
- 200 ml water
- 1 bakpoeder
- 35 gram cacao
- 300 gram bloem
- Eventueel pure / witte chocolade voor de marmer versiering of nootjes/amandelschaafsel.
Ook bij deze cake voeg je eerst de eieren en suiker samen. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is, hierna voeg je olie een water toe. Als laatst de bakpoeder, meel en cacao. Voor een luchtige cake kun je de meel en cacao zeven. Bij deze hoeveelheden bak je de cake 40 min op 160 graden. Als ik deze cake maak dan verdubbel ik de hoeveelheden. Ik heb een groot bakblik waardoor ik een lekkere grote cake kan maken voor speciale gelegenheden. Ik bak de cake dan op 140/150 graden. De cake gaat dan ongeveer 50/55 min de oven in. Prik met een sate prikker in het midden van de cake om te kijken of hij gaar is. Een cake die gaar is maakt een sissend geluid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten