zondag 21 juli 2013
Turkish Kumpir !
Turkse Kumpir
Een lekker en simpel gerecht. Voeg de ingrediënten toe die jij lekker vindt en maak je eigen kumpir!
Ingrediënten:
- Grote aardappels
- Mais
- Groene / zwarte olijven
- Kidneybonen
- Geraspte wortel
- Geraspte kaas
- Boter
- Erwten
- Tonijn
- Rode bieten
De bereidingswijze is als volgt:
Je maakt gepofte aardappels door ze op een lage temperatuur ( ongeveer 100 graden ) een langere tijd in de oven te doen. Het duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur voordat mijn aardappels klaar zijn. Het voordeel is dat je in de tussentijd allerlei andere dingen kan doen en niet naar de aardappels hoeft om te kijken. Als je de aardappels op deze manier poft dan krijgen ze een dikke schil en kun je de schil makkelijk vullen.
Als je aardappels klaar zijn ( door erin te prikken weet je of ze gaar zijn ) dan snijdt je ze door midden en hol je ze uit. Je prakt de aardappel met geraspte kaas en boter. Je kunt i.p.v. boter ook olijf olie toevoegen. Dit is ook het moment om zout of peper toe te voegen. De geprakte aardappel doe je weer terug in de schil. Gooi alle groenten er boven op en eventueel wat mayo of ketchup om het af te maken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten