zondag 21 juli 2013
Slagroomtaart
Slagroomtaart
Zelfgemaakte slagroomtaart is heerlijk. Niet vergelijkbaar met slagroomtaart uit de winkel. Het leukste is dat je zelf kunt kiezen voor je topping en vulling. Mijn slagroomtaart is makkelijk te maken en neemt niet veel tijd in beslag.
Ingrediënten:
- Biscuitmix van fun cakes. Deze werden vroeger bij Jamin verkocht. Ik heb ze daar al een tijdje niet meer gezien. Je kunt deze biscuit mix ook makkelijk online kopen. Er zijn ook andere biscuitmixen in de loop maar die van funcakes vind ik een van de lekkerste.
- Afhankelijk van de grootte van je taart heb je ook eieren nodig. De hoeveelheid staat op je biscuitmix.
- Banketbakkersroom van dr. Oetker
- Verse slagroom van AH voor de vulling en als topping.
- Aardbeien
- Pindarotjes melkchocolade
Bereidingswijze:
1. Bak eerst je taartbiscuit. Het is handig om dit de dag van te voren te doen omdat biscuit goed moet afkoelen. Biscuit is heel luchtig maar daardoor ook kwetsbaar. Zorg ervoor dat het goed afgekoeld is voor je het door midden snijdt.
2. Ik heb de slagroomtaart als volgt opgebouwd: Eerst een laag banketbakkersroom. Dit heb ik door middel van een spuitzak op het biscuit gespoten. Ik ben vanuit de buitenkant begonnen en met een cirkelende beweging naar binnen gewerkt. Door met een spuitzak te werken krijg je een gelijkmatige laag room op je biscuit.
3. Hierna heb ik de aardbeien in plakjes gesneden en goed afgedroogd met keuken papier. Ik heb de taart verder opgebouwd door de room te bedekken met een laag aardbeien.
4. De verse slagroom heb ik stijf geklopt en in de spuitzak gedaan. Ook met de slagroom heb ik vanuit de buitenkant naar binnen gewerkt door middel van een cirkelende beweging.
5. Dit was de laatste laag voor de vulling. Hierna pak je de bovenkant van je biscuit en plaats je dit voorzichtig boven op de taart.
6. De zijkant en bovenkant van de taart bestrijk je met je opgeklopte slagroom.
7. Hierna maal je de pindarotjes en dit komt op de zijkant van de taart.
8. De bovenkant werk je af met toefjes slagroom en aardbeien.
9. Laat de taart goed opstijven voordat je hem aansnijdt.
Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten