zondag 28 juli 2013

Maltesertaart




Heerlijke malteser taart met een beetje van mij en een beetje van Duncanhines. Duncanhines komt uit Amerika en heeft overheerlijke cakemixen en frosting. Volgens mij verkopen ze nog veel meer bakproducten. Ik heb mijn Duncanhines cakemix gekocht bij een Plus supermarkt. Ze hebben daar een klein assortiment aan Duncanhines producten. Volgens mij zijn er ook webshops die Dunhines verkopen in Nederland.

Voor deze maltesertaart heb ik gebruik gemaakt van 2 Duncanhines producten. Voor de cake heb ik de French Vanille gebruikt en voor de het afwerken van de buitenkant van de taart heb ik de creamcheese frosting gebruikt. De vulling van de taart heb ik zelf gemaakt en die zal ik hieronder uitleggen.


Ingrediƫnten:

- 1 pak Duncanhines French Vanille ( Je hebt voor het maken van de cake olie, water en eieren nodig )
- 1 Duncanhines creamcheese frosting


Voor de vulling:

- 475ml slagroom
- 2 bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig
- 150gr. kristalsuiker
- Snufje zout
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels vanille aroma
- 1,5 zakje maltesers



Bereidingswijze:

Bak eerst je cake en volg hiervoor de instructies op het pak. Laat de cake goed afkoelen. Je kunt ondertussen al beginnen met je vulling.

1. Klop de slagroom in een kom, lobbig maar niet helemaal stijf.

2. In een andere (grote) kom meng je de MonChou, suiker, zout, vanille poeder of essence en citroensap tot het glad en zacht is. Dit kan met een mixer of gewoon met een lepel of garde.

3. Voeg nu de slagroom aan het MonChou mengsel toe en klop tot het een mix is.

4. Verkruimel de maltesers. Dit kan door ze in een afsluitbare diepvries zak te doen en erop te slaan met een deegroller. Je kunt er ook voor kiezen om de Maltesers even in een keukenmachine te doen.

5. Mix de Maltesers door je slagroom/monchou mengsel. Hou wat verkruimelde Maltesers apart om de taart te garneren.

6. Als de cake goed is afgekoeld dan snij je deze doormidden en vul je deze met je malteser vulling. Je legt de bovenkant er voorzichtig op en werkt de taart af met de frosting. Je versiert de taart me de overgebleven verkruimelde maltesers.

7. Laat de taart goed opstijven in de koelkast. Het beste is om de taart minimaal 2,5 koud te laten worden voordat je hem serveert.



www.duncanhines.com
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten