zondag 21 juli 2013

Spaanse churros.

Dit is de eerste fase van het deeg, zonder eieren.

Hier heb ik de eieren een voor een toegevoegd.

 
 
Spaanse Churros
 
Ingrediënten:
- Halve liter water
- 60 gram boter

- een beetje zout
- 5 Eetlepels suiker
- 500 gram bloem
- 3 eieren

Bereidingswijze:
Het water met de boter, het zout en de suiker in een pan aan de kook brengen. Dan haal je de pan van het vuur en voeg je de gezeefde bloem toe. Dit mengsel meng je goed door elkaar. Daarna plaats je de pan terug op een laag vuurtje. Je blijft het mengsel roeren totdat je een witte laag ziet op de bodem.

Je neemt de pan van het vuur, mengt hem nog even goed door elkaar en laat het goed afkoelen. Het mengsel mag niet meer warm zijn als je de eieren een voor een toevoegt. Elke keer als je een ei toevoegt, moet je goed roeren totdat het in het beslag is opgenomen. Je verhit een pan met olie en pakt een spuitzak met een stervormige spuitmond. (heb ik zelf niet gebruikt) Je spuit staafjes van ongeveer 8 cm, en laat dit uitlekken op keuken papier. Daarna kun je de churros bestrooien met poedersuiker of gesmolten chocolade eroverheen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten